Održavanje uređaja za grijanje i pripremu tople vode u ljetnom periodu je značajno jeftinije nego zimi u sezoni grijanja.

 

VATEL Brčko

Prije početka grijanja pozovite svog servisera da provjeri vaše uređaje za grijanje

Vodite računa da uređaji koji nisu servisirani imaju puno više šansi da prestanu s radom.

Preventivni pregledi su puno jeftiniji od havariskih kako zbog količine materijala koja se tom prilikom ugrađuje tako i po broju angažovanih sati rada.

Kod preventivnih pregleda se često puta mogu spriječiti veće štete a samim tim i nepotrebni troškovi po vaš kućni budžet

 

VATEL Brčko

VIESSMANN

Kogeneracioni moduli, električni/toplotni kapacitet: od 18/36 do 401/549 kW

 

Vitobloc kogeneracioni moduli

Viessmann Vitobloc su za rad spremni kompaktni kogeneracioni moduli sa kompaktnim okvirima za oslonac motora i generatora, integrisanim kućištem za prigušivanje zvuka i regulacionim sistemom (integrisani elektro-komandni orman i regulacija) i samim tim energetskim rešenjem po meri. Vitobloc moduli se isporučuju sa električnim/toplotnim kapacitetom od 18/36 do 401/549 kW.

U to, naravno, spada i odgovarajuća sistemska tehnika: digitalni regulacioni sistemi koji automatski prilagođavaju kapacitet aktuelnoj potrebi za energijom, kao i pribor za priključenje na strani gasa (goriva) i dimnog gasa. Moduli se posle probnog testa isporučuju sa priključcima. To skraćuje i pojednostavljuje puštanje u rad.

Vitobloc kogeneracioni moduli imaju sertifikat prema smernicama za uređaje na gas.

 

www.viessmann.rs

 

 

.VAILLANT UREĐAJI I KOD NAS

ecoPOWER Toplina i struja iz vlastite proizvodnje Mikrokogeneracija koristeći plinski motor s unutrašnjim izgaranjem pokreće generator za proizvodnju trofazne izmjenične struje dok se toplina koja se oslobađa radom koristi za potporu grijanja. Toplinu je moguće iskoristiti i za pripremu potrošne tople vode ali u kombinaciji s međuspremnikom. Varijabilni broj okretaja motora osigurat će optimalnu prilagodbu toplinskog učina odnosno električne snage trenutnim potrebama.ecoPOWER u nekoliko riječi:

• plinski motor s varijabilnim brojem okretaja
• neophodan priključak na javnu električnu distributivnu mrežu
• moguć rad na zemni ili ukapljeni plin (propan)
• potpora sustavu grijanja te proizvodnja električne energije
• električna snaga 1,3 do 4,7 kW
• snaga grijanja 4,0 do 12,5 kW
• stupanj iskoristivosti > 90%
• niska temperatura dimnih plinova
• jednostavno održavanje
• prva mikrokogeneracija certificirana prema strogoj europskoj smjernici 90/396/EEC www.vaillant.ba

 
Copyright © 2018 vatel.co.ba
Designed by Cyber.co.ba